torsdag, juni 16, 2005

Min beska vän

Barista Tonåring gör min espresso på il café (Odenplan, Stockholm). Det är för mycket espresso i glaset, creman är fin men smakar inget bra idag. Ingen aning vad de använder för bönor och orkar inte fråga heller. Barista Original gör den bättre. Jag sveper den och väntar på att få dricka min lilla vän. En Crodino.

Barista Kvinna öppnar den lilla flaskan och serverar den i ett högt glas med lite is.

Jag har inte sett många personer i Sverige dricka denna fantastiska dryck. Den ska säkert serveras till något annat eller som ett alkoholfritt alternativ. Ingen aning. Jag vet inte heller hur den dricks i andra länder.

kaffe i solen

Jag däremot... jag avgudar denna dryck. Den är frisk, porlande, söt i början och lite besk vid slutet.

Sitter på uteserveringen och väntar på bussen hem. Det är varmt, skönt och Crodinon blir bara bättre och bättre. Det känns som om jag befinner mig någon annanstans. Inte i Sverige.

Jag ser bussen men orkar inte resa på mig. Jag tar nästa...

6 kommentarer:

Ilva sa...

Det glader mig att du gillar min blogg, din ar verkligen inte dum den heller! Jag ar saa trott pa 'demoniseringen' (som man sager i Italien) av kaffet som verkligen inte fortjanar detta daliga rykte! Insag plotsligt for ett tag sen att jag drack for lite kaffe och har okat intaget...

http://www.agliolio.blogspot.com/

Ilva sa...

Det ar jag igen, eftersom jag inte hittar nan mailadress sa maste jag fraga dig pa detta satt! Jag ville bara veta om det ar ok om jag lagger in din sida som lank?

ilva http://www.agliolio.blogspot.com/

Greg sa...

Mmmm... Crodino... Har man inte provat så kan det glatt rekommenderas, speciellt nu när värmen är på besök. Den har dessutom en förmåga att lugna magen efter t ex midsommarbuffén...

Ilias Ioannidis sa...

Visst är det gott!
Jag brukar inte köpa den varje dag utan det känns i magen när det är dags att drycka en Crodino eller Sanbitter. :)

Ilias Ioannidis sa...

ilva!
Det skulle göra mig jätteglad :)

Pnz sa...

I'm your lover.. tu tu tur.. Coffee lover.. tu tu tur.. osv osv.. haha.. :)