måndag, maj 15, 2006

En blogg om hantverkare

Jag borde byta bransch.

Jag ska starta en blogg om hantverkare. Jag är blivit byggherre.

Ringer målaren:
- Tja KG, läget? frågar jag lite ansträngt.
- Jorå för fan...
- Du, jag har inte kunnat sova hela helgen. Det är fel färg, jag vill ha vit färg, inte grå färg som du rekommenderade mig.
- Ja men det tar ett tag för ögat att vänja sig, svarar målaren snabbt.
- Nej, jag har inte sovit på hela helgen. Jag vill ha S500 men du sa att jag skulle välja S1000. Jag vill ha vit färg, inte grå färg i lokalen.
- Jaja, jag kommer imorgon och målar om. Omöjligt idag.

Bra tänker jag, fixat! Nej, då måste jag ringa elektrikern och säga till honom att han måste komma två dagar senare, eftersom målaren har målat i fel färg.

Jag ringer min kompis, som är hantverkare/inredringsarkitekt, han ska jobba för mig. Han ska renovera hela stället har han sagt.

- Ja men var försiktig med elektrikern så att han inte blir förbannad. Han kanske inte dyker upp alls, säger Kompis Hantverkare.

Eeehhhh....

- Okej, men ses vi senare, vi måste ta upp en kvadratmeter golv, sista biten Kompis Hantverkare, säger jag glatt.
- Nej, det är omöjligt, jag trodde du skulle fixa det själv. Jag har inte tid att renovera ditt ställe.
- Men jag har gjort så mycket jag har kunnat, jag har ingen bilmaskin för golv. Vi har ju använt din och du har ju varit ledig i tio dagar eftersom du har fått en son. Jag har ju väntat in dig Kompis Hantverkare.

Hhmm...
Vilket kaffe jag ska köra? När jag ska öppna? Vilka dagar jag ska ha öppet? Den enda frågan jag kan svara på är vilka mackor jag ska ha. Lisa, den enda av mina leverantörer som leverar.

Jag kanske borde byta bransch, jag kanske borde bli hantverkare. För mycket jobb och för många kunder. Då gör jag lite hur jag vill.

Snart öppnar kaffebaren Cocovaja Coffee. Det kommer bli hur bra som helst, bara elektrikern kan komma på torsdag istället för imorgon.

5 kommentarer:

Chrisoula sa...

Hej! Nu vet jag inte riktigt hur jag hamnade på din blogg. Jag satt och letade efter en adress till ett fik och hamnade här! Uttråkad som jag är så läste jag allt :) så jag vill bara önska dig lycka till med ditt nya fik. Hoppas det går bra, vilket det nog gör!

Anonym sa...

Hej jag ville tipsa om en site www.e-information.se som är en tjänst som erbjuder b.l.a privatpersoner att köpa kreditupplysningar.
Jättebra när man skall anlita en entreprenör. Väldigt billigt också jag tror attt det kostar 9kr?

Anonym sa...

Skulle aldrig i livet anlita VIMA Måleri. De kommer kommer att lura och bluffa Dig. De kan inte ens måla!

Målaren sa...

Jag har tyvärr haft lite med vima måleri att göra, det kommer jag inte göra om, deras "målare"är inte utbildade, och kan ingenting om måleri, lurar sina kunder och även sina anställda.

Anonym sa...

Jag tycker att det är otroligt larvigt att använda sig av sådana här bloggar för att smutskasta företag. Jag äger VIMA Måleri, och om du känner dig missnöjd värför inte återkomma till mig så att problemt som du tycker har uppstått kan lösas. Om du har varit kund hos oss så har du mitt nummer..... Sen att tillägga ALLA våra målare har gesällbrev att visa.