söndag, augusti 10, 2008

Cykelreflektioner

Jag brukar följa Team Solde slaviskt. Det är ingen hemlig ekvation att cykelintresserade och kaffefantaster hamnar i samma resultat.

Men varför har det blivit så? Är det så enkelt? Vill vi vara italienare hela vägen? Eller kommer trenden från Frankrike? I Frankrike drycker de eXPRESSo. Alltså en snabb kaffe till en snabb cyklist. (Ni som inte fattar... ironi.)

Skulle en shop-in-shop funka? Cykelbutik med kaffebar? Eller kaffebar med cykelförsäljning? Vad kommer vi att få uppleva först? Det kanske redan finns ...?

Själv minns jag våra cyklar vi fixade när vi var yngre. Det var gamla skrothögar som låg och skräpa. Ingen ville ta hand om dem. Vi på gården gjorde dem till våra. Vi byggde tandemcyklar och vissa gangstrar i Gullviksborg försåg sina cyklar ett speciellt ljud (typ en siren) när de kom i full fart genom de olika gårdarna.
Vissa cyklar kunde bara ligga i treans växel... De var jobbiga när vi pallade äpplen. Då skulle man ha haft en cykel med låg växel för att komma iväg snabbt.

Grattis till svenska Emma Johansson som har tagit en OS-medalj.

3 kommentarer:

Josef Rudenlöv sa...

måste säga att jag älskar när man länkar till wiki om uppenbara saker. Någon lätt sarkasm på nåt sätt :) Själv gillar jag att cykla lite mtb, lite när jag orkar sådär, men har inte fastnat i träsket som vissa andra. Bilar is the shit.

Möller sa...

Kanske en smal cykelbutik med inrikting på äppelknyckarcyklar istället för grill&dusch hos grannen?

Dan Stenqvist sa...

Ja ja ja ja!!! Du måste köra på en kombo Ilias! Det skulle funka skitbra. Kul att du följer teambloggen! Höres