söndag, juli 02, 2006

Bland knott och sothönor


Jag och R går den lilla biten från Cocovaja till Lill-Stallis. Solen skiner och Norrtullsgatan är tom. Väldigt få motstår fotbollen.

Tankarna snurrar kring uppmärksamheten Cocovaja fick i DN På Stan tidigare under veckan. Jag har ett lyckorus i kroppen och min enda föda är fortfarande adrenalin.

- Har ni lite socker? frågar jag Barista SommarJobbare.
- Ja, absolut... där nere vid bordet kan du ta själv, svarar hon glatt.

Jag vet att jag har bättre kaffe. Jag vet. Jag kan egentligen inte låta bli. Måste köpa/testa en enkel espresso för 28 kr. På ett ställe (Lill-Stallis) som ligger tre minuter ifrån Cocovaja. Jag tar 17.
Trots att det tar 7 sekunder från beställning till leverans (sådär en 20 sekunder snabbare än vad det borde ta) ligger det en fin crema i koppen. Lite syrligt i början men faller snabbt och platt. Det finns ingen karaktär.

Går fram till bordet ändå för att hämta lite vatten. Sveper blicken över bordet men hittar inget socker till espresson. Inte ens en riktig espressosked!

Jo, förresten. Här ligger det lite socker. Bitsocker!

Jag borde ta mer för min espresso...

11 kommentarer:

Anonym sa...

Bra att du testar andra ställen och är så petig! Jag brukar också tänka så. Om man skulle ha ett eget ställe skulle det ALDRIG vara slut på socker, salt, alltid vara fräscht på toaletterna and so on... Ska försöka ta mig förbi nån dag nu och titta. Lycka till! Hälsar Joanna.

Anonym sa...

ciao mr espresso,
hoppas allt är fint. kul att se att du skriver i din blog. är uppe sent och fixar lite, har bl a tvättat massor med kläder och fixat hemma. imorgon är det varm och lång dag framför le machine.

ta leme file, tha peraso apo tin alli bdomada na pio ena espresso.

Anonym sa...

Tack för en fin 5 estate. Trevlig semester.

Anonym sa...

Tjenare!
Tack för kaffe och snack när jag var inne tidigare i somras.

Skulle behöva maila dig. Hör av dig på david@riktigtkaffe.se

Anonym sa...

Gott gott, annat kan jag inte säga. Var inne hos Ilias ffg idag. Köpte en kaffe och en macka. Mackan, Manhattan, tog jag i en påse till jobbet. Vicket bröd det är i den mackan, oj, oj. Kaffet är en riktig kaffenjutning. Tänk att ha en riktig liten kaffsylta bara fyra minuter från jobbet. Lycka!

Fredric sa...

det är svårt att hitta ställen med gott kaffe nufötiden.. jag är bosatt i borås och vi har massor med fik, men bara ett som i min mening serverar bra kaffe... synd att du är så långt bort, annars hade jag lätt beökt ditt fik (eller vad du vill kalla det =) )!

Anonym sa...

Egentligen är det ju ö h t en styggelse att ta mer än 1€ för en enkel.

Anonym sa...

Jag dricker egentligen inte kaffe. Men fika det gör jag alltid aldrig.

Anonym sa...

Jag måste gå till ditt ställe någon dag! Det var så roligt att hitta din finsmakar-blogg av en slump. Blogga på!
Jag minns att jag läste om cafét i På Stan, men sedan har jag inte tänkt mer på det... Så, en utflykt till Norrtull står på mitt schema.
:-)

Anonym sa...

That's a great story. Waiting for more. » » »

Anonym sa...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! » » »